Több mint százmilliárdot fizetett az állam a Telenor negyedéért

101,16 milliárd forintért vásárolta meg tavaly ősszel az állami tulajdonú Antenna Hungária (AH) a TMT Hungary B.V. nevű társaság 25 százalékos tulajdonhányadát, írja a G7 az AH éves beszámolója alapján. A TMT Hungary tartja kézben a magyar Telenort, illetve a csoport ingatlanos cégét, a Telenor Real Estate Hungary Zrt-t. A vételt 46 milliárd forintos hitellel támogatta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. 

A lap számításai szerint jól járt a cseh többségi tulajdonos, mert a korábbi évek eredményszámai alapján egy 83 milliárd forint körüli ár reálisabb lett volna. A Forbes korábban 90 milliárd forintot becsült. 

Az AH 2014 óta van állami tulajdonban. Akkor, kilenc év után, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) vásárolta vissza a céget a francia TDF Csoporttól.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó