A 2018-as titkos ellenzéki tárgyalások története

A napokban megjelenik Makro című magazinunk második száma (itt lehet megrendelni), ami azt a kérdést járja körül 80 oldalon:

demokráciának nevezhető-e még Magyarország, leváltható-e a kormány szabad választásokon? 

A kérdés megválaszolásához Magyari Péter, a 444 oknyomozó újságírója a 2018-as ellenzéki tárgyalások történetét dolgozta fel minden korábbinál mélyebben, alaposabban és részletesebben.


A 444 első podcastjében Magyari Péterrel beszélgetünk

  • arról, hogy miért érezte úgy, ezt a történetet el kell mesélni,
  • hogy mennyire más a sajtótól sokszor elzárkózó kormánypárti politikusokhoz képest ellenzékiekkel beszélni kényes témákról
  • és hogy mik a '18-as választás tanulságai a következő választásra nézve.

A magazinban külön fejezetet kap a 2018-as mezőny minden fontos szereplője Simicska Lajostól az MSZP-n át az LMP-ig. A műsorban beszélünk többek között arról,

  • hogy Simicska Lajos bukásának egyik fontos oka az volt, hogy a kilencvenes évek tapasztalataiból kiindulva akart bosszút állni Orbán Viktoron, de a világ közben megváltozott,
  • hogy Karácsony Gergely már akkor is sokkal tudatosabban politizált, mint amilyen képet sugárzott magáról,
  • hogy miért tartotta az MSZP a DK-val kötött egyezségét „a világ legszarabb megállapodásának”,
  • és hogy mekkora befolyása van a Fidesznek az ellenzéki pártok működésére.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.