Bunford Zsolt váltja Czukor Józsefet az Információs Hivatal élén

állam
2020 október 27., 19:23

Kinevezték az Információs Hivatal (IH) új vezetőjét. Az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

Az eddigi főigazgatót, Czukor József nemzetbiztonsági vezérőrnagyot október 31-i hatállyal mentik fel posztjáról.

Czukor József, az Információs Hivatal főigazgató-jelöltje távozik a meghallgatásáról, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának üléséről az Országgyűlés Irodaházában 2018. szeptember 25-én.
photo_camera Czukor József, az Információs Hivatal főigazgató-jelöltje távozik a meghallgatásáról, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának üléséről az Országgyűlés Irodaházában 2018. szeptember 25-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Az új főigazgató, Bunford Zsolt főigazgatói kinevezése november 1-től hatályos. Bunford Zsolt János nemzetbiztonsági dandártábornok most az IH elemző főigazgató-helyettesi posztját tölti be.

Az Információs Hivatal Magyarország polgári hírszerző szolgálata, az öt magyar nemzetbiztonsági szolgálat egyike. A kémelhárítással és az állami tisztviselők átvilágításával foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjét, Kiss Zoltánt Orbán Viktor szeptemberben váltotta le, az utódja Bárdos Szabolcs lett.

Kiemelt videóink