Kazahsztán megbékélt Borattal

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Amikor kijött a Borat 2006-ban, Golden Globe-díjat nyert, Oscarra jelölték, és 260 millió dolláros bevételt ért el. Emellett pedig felháborította Kazahsztánt, ami természetesen egyáltalán nem olyan, mint ahogy azt Sacha Baron Cohen az álkazah álújságíróról szóló filmjében bemutatta.

A kazah hatóságok évekig tiltakoztak, de a jelek szerint mostanra, hogy kijött a film – kritikailag már jóval kevésbé sikeres – folytatása, Kazahsztán megbarátkozott a figurával, ugyanis Borat sokat ismételt mondatával („Very nice!”) hirdetik az országot:

(BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó