Kazahsztán megbékélt Borattal

Amikor kijött a Borat 2006-ban, Golden Globe-díjat nyert, Oscarra jelölték, és 260 millió dolláros bevételt ért el. Emellett pedig felháborította Kazahsztánt, ami természetesen egyáltalán nem olyan, mint ahogy azt Sacha Baron Cohen az álkazah álújságíróról szóló filmjében bemutatta.

A kazah hatóságok évekig tiltakoztak, de a jelek szerint mostanra, hogy kijött a film – kritikailag már jóval kevésbé sikeres – folytatása, Kazahsztán megbarátkozott a figurával, ugyanis Borat sokat ismételt mondatával („Very nice!”) hirdetik az országot:

(BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó