Kövér László: A világ azoké, akik teleszülik

POLITIKA
2020 október 27., 20:45

„Márpedig az egy megfellebbezhetetlen igazság, hogy a világ azoké, akik teleszülik” - mondta Kövér László házelnök Cégénydányádon, Tisza István szobrának felavatásakor a szon.hu-nak adott interjújában. Kövér szerint azok, akik nem akarnak gyereket, az önfelszámolás útjára lépnek. Ezekkel az emberekkel nagyon nehéz, talán nem is érdemes vitatkozni, „de nekünk meg kell kísérelni a lehetetlennek látszót: megállítani és visszafordítani a magyar nemzetet a demográfiai lejtőn”. A házelnök szerint a Fidesz dolgozik is ezért.

Kövér az Európa nyugati feléhez fűződő viszonyról is beszélt, azt mondta, sokáig azt hittük, fel kell zárkóznunk, le kell küzdeni egy történelmi elmaradottságot, de mára

„nyilvánvalóvá vált, hogy mások vagyunk”,

mint a fejlett nyugat, ahonnan „egy sor abnormalitással szembesültünk”. Az európai keresztény kultúrában ugyanakkor még hisz a Fidesz, de szerintük ennek a nemzetek sokszínűsége az alapja, és nyugaton ezt akarják felszámolni.

A házelnök a modern világot és a fiatalság problémáit is érti, szerinte „a világ vészesen felgyorsult, és a fiatalabb korosztályok már egymást sem értik meg feltétlenül, s ez a legnagyobb veszély”. A fiatalok értékrendjének összezavarodásával a közoktatáson keresztül lehet harcolni, ki kell mondani, hogy az nem lehet értéksemleges, hanem a nemzeti kultúra és értékrend átadását kell a fókuszába helyezni.

Tisza István gondolatainak örvén azt is elmondta, hogy a mai magyar ellenzék bizony olyan emberekből áll, akiket ő nem tart valami nagyra. „Sajnos, minden országban, minden korban megvolt a társadalomban az a »zacc«, amit a választók nem engedtek a közéletbe, a hatalomba főleg nem, ám ha valamilyen felfordulás nyomán mégis oda került – lásd 1918–1919-et –, abból nemzeti sorstragédia lett. Ezek a parlamenti képviselők a mindent felforgató agresszivitásra, irigységre építenek, amivel száz éve is pünkösdi királyságra jutottak a kommunista, anarchista mozgalmak, s aminek az lett a következménye, hogy 133 nap után az ország romokban hevert.”