Fillérekért kapta meg a parkolót Gárdonyban a helyi képviselő

politika
2020 október 29., 07:20

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak a gárdonyi Panoráma szabadstrand melletti terület ügyében, amelyet egy helyi politikus vállalkozásának adtak bérbe - írja a Népszava.

A Panoráma strand két bejárata között található föld közterület, a strandolók szezonban rendszerint itt parkolnak. Ezt a területet adta bérbe Dávid Zoltán helyi önkormányzati képviselő cégének, a strand üzemeltetőjének a városvezetés.

Egy 2017-es szerződésmódosítás szerint a Dávid Víz-Szer Kft. szezononként 55 ezer forintért bérli és adja ki parkolóként a 600 négyzetméteres földsávot. Az önkormányzati szerződés miatt Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke rendőrségi feljelentést tett, a Gárdonyi Rendőrkapitányság pedig már nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt nyomoz.

A Népszava megkereste Gárdony fideszes polgármesterét, Tóth Istvánt, aki azt mondta, ők mindenben a szabályok szerint jártak el. Szerinte a balliberális sajtó és politikusok egy kiragadott részletet nagyítottak fel, melyet csak a teljes történet ismeretében lehetne helyén kezelni.

Címlapfotó: Christo