Fillérekért kapta meg a parkolót Gárdonyban a helyi képviselő

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak a gárdonyi Panoráma szabadstrand melletti terület ügyében, amelyet egy helyi politikus vállalkozásának adtak bérbe - írja a Népszava.

A Panoráma strand két bejárata között található föld közterület, a strandolók szezonban rendszerint itt parkolnak. Ezt a területet adta bérbe Dávid Zoltán helyi önkormányzati képviselő cégének, a strand üzemeltetőjének a városvezetés.

Egy 2017-es szerződésmódosítás szerint a Dávid Víz-Szer Kft. szezononként 55 ezer forintért bérli és adja ki parkolóként a 600 négyzetméteres földsávot. Az  önkormányzati szerződés miatt Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke rendőrségi feljelentést tett, a Gárdonyi Rendőrkapitányság pedig már nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt nyomoz.

A Népszava megkereste Gárdony fideszes polgármesterét, Tóth Istvánt, aki azt mondta, ők mindenben a szabályok szerint jártak el. Szerinte a balliberális sajtó és politikusok egy kiragadott részletet nagyítottak fel, melyet csak a teljes történet ismeretében lehetne helyén kezelni.

Címlapfotó: Christo

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.