Fillérekért kapta meg a parkolót Gárdonyban a helyi képviselő

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak a gárdonyi Panoráma szabadstrand melletti terület ügyében, amelyet egy helyi politikus vállalkozásának adtak bérbe - írja a Népszava.

A Panoráma strand két bejárata között található föld közterület, a strandolók szezonban rendszerint itt parkolnak. Ezt a területet adta bérbe Dávid Zoltán helyi önkormányzati képviselő cégének, a strand üzemeltetőjének a városvezetés.

Egy 2017-es szerződésmódosítás szerint a Dávid Víz-Szer Kft. szezononként 55 ezer forintért bérli és adja ki parkolóként a 600 négyzetméteres földsávot. Az  önkormányzati szerződés miatt Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke rendőrségi feljelentést tett, a Gárdonyi Rendőrkapitányság pedig már nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt nyomoz.

A Népszava megkereste Gárdony fideszes polgármesterét, Tóth Istvánt, aki azt mondta, ők mindenben a szabályok szerint jártak el. Szerinte a balliberális sajtó és politikusok egy kiragadott részletet nagyítottak fel, melyet csak a teljes történet ismeretében lehetne helyén kezelni.

Címlapfotó: Christo

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!