Macron: Országunkra iszlamista terrorista támadt rá

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Országunkra iszlamista terrorista támadt rá, jelentette ki a francia államfő a nizzai Notre-Dame bazilika előtt, ahol csütörtökön három emberrel végzett egy késes támadó. Emmanuel Macron szerint "egyértelmű, hogy Franciaországot támadták meg," majd egy egységre szólította fel az országot, és arra, hogy ne engedje a terror szellemének. 

Ígéretet tett arra, hogy megvédik a francia területen lévő fontos imahelyeket - közöttük a templomokat -, iskolákat, és az Őrszem (Sentinelle) terrorellenes keretében eddigi 3000-ről 7000-re növelik az ezen létesítmények védelmére felvonultatott katonák létszámát, tekintettel a vasárnapi mindenszentek ünnepére. Az államfő közölte, hogy pénteken ülésezik a védelmi tanács, amelyben új intézkedéseket hoznak. (Politico)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó