Rendőrökkel csaptak össze a korlátozások ellen tüntetők Barcelonában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Körülbelül  1500 fős tömeg gyűlt össze a városháza előtti Sant Jaume téren Barcelonában, hogy a járványhelyzet miatti korlátozások ellen tiltakozzanak.

A tüntetők a lezárások miatt érintett szektorok képviselői: hotel- és étteremtulajdonosok, valamint edzőtermek és szépségszalonok dolgozói.

Fotó: JOSEP LAGO/AFP

A demonstráció békésen kezdődött, a helyzet akkor mérgesedett el, mikor a tüntetők egy csoportja nekiment az eseményt biztosító rendőröknek, akik gumibottal válaszoltak.

Fotó: PAU BARRENA/AFP

Az összecsapásokban egy ember megsérült, kővel dobták meg. A tüntetők barikádokat építettek és szemétkupacokat gyújtottak meg.

(via La Vanguardia, Catalan News)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!