Rendőrökkel csaptak össze a korlátozások ellen tüntetők Barcelonában

Körülbelül  1500 fős tömeg gyűlt össze a városháza előtti Sant Jaume téren Barcelonában, hogy a járványhelyzet miatti korlátozások ellen tiltakozzanak.

A tüntetők a lezárások miatt érintett szektorok képviselői: hotel- és étteremtulajdonosok, valamint edzőtermek és szépségszalonok dolgozói.

Fotó: JOSEP LAGO/AFP

A demonstráció békésen kezdődött, a helyzet akkor mérgesedett el, mikor a tüntetők egy csoportja nekiment az eseményt biztosító rendőröknek, akik gumibottal válaszoltak.

Fotó: PAU BARRENA/AFP

Az összecsapásokban egy ember megsérült, kővel dobták meg. A tüntetők barikádokat építettek és szemétkupacokat gyújtottak meg.

(via La Vanguardia, Catalan News)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.