Drámai: 30 millió dollárban maximálnák a pilóták fizetését a Forma-1-ben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Lewis Hamilton 2020 szeptember 13-án MugellóbanFotó: Jennifer Lorenzini/AFP

Megkezdődtek a tárgyalások a Forma-1-es pilóták fizetésének korlátozásáról - írja a Reuters nemzetközi hírügynökségre hivatkozva szombat délelőtt az MTI.

A Forma-1 pilótái a világ legjobban fizetett sportolói közé tartoznak, a most előterjesztett javaslat ugyanakkor 2023-tól 30 millió dollárban (9,5 milliárd forint) maximálná egy versenyző éves fizetését.

Az összefoglaló szerint ez legérzékenyebben a Mercedes hatszoros világbajnokát, a brit Lewis Hamiltont érintheti, aki jelenleg hozzávetőleg 40 millió fontot (16,3 milliárd forintot) keres szezononként. 

Csakhogy a legnagyobb nézettséget garantáló sztár, Hamilton szerződése év végén lejár, ezért most komoly egyeztetések kezdődtek arról, hogy miként alakuljanak át a fizetésekre vonatkozó szabályok. 

Az érintett maga mindenesetre azt nyilatkozta, hogy a fizetési sapkával kapcsolatos megbeszéléseknek semmi köze ahhoz, hogy még nem hosszabbította meg a szerződését. Csapatfőnöke, Toto Wolff azt nyilatkozta, természetes, hogy a világ legjobb pilótái magas fizetést kérnek, ahogyan az összes többi sportág világsztárjai.

Arról, hogy a csapatok költségvetései esetében is sapkát vezetnek be, már megszületett a döntés. Ennek értelmében 2021-ben az egyes istállók már csak 145, 2022-ben 140, 223-tól 135 millió dollárt költhetnek - a pilóták bérén felül.    

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!