Koronavírus: 51 új áldozat, 4000-nél is többen vannak kórházban

járvány
2020 október 31., 09:51

A szokásosnál később, de ma is megjelentek a járvány alapszámai a koronavirus.gov.hu-n. 51 új áldozata van a vírusnak, összesen már 1750 hunytak el tavasz óta a járványban. Az áldozatok között - akárcsak tegnap - ezúttal is van egy fiatal, 34 éves férfi, akinél alapbetegségként epilepszia és mentális retardáció van feltüntetve.

link Forrás

Területi megoszlást a kormányzati honlapon nem jelenítenek meg az áldozatokról, csak Budapest/vidék felosztás van.

link Forrás

A tegnapi nagy ugrás (556-tal több covidos kórházi beteget jelentettek egyetlen nap alatt) után ma is jelentősen, 295-tel nőtt a kórházban kezelt koronások száma. Összesen már 4048 covidos szorul kórházi kezelésre. 281-en közülük lélegeztetőgépen vannak.

link Forrás

16 563 elvégzett tesztet jelentettek. Ezzel folytatódik az a trend, hogy a vizsgálatok száma magasabb, mint a múlt héten, de még mindig kevés.

link Forrás

Az összes vizsgálaton belül ugyanis nagyon magas, 24 százalékos a pozitívak aránya. Ez riasztó szám, annak a jele, hogy sokkal több teszttel sokkal több koronást találnának.

link Forrás

Ennyi teszttel is rekordot döntött a hivatalosan regisztrált napi új fertőzöttek száma: 3908-cal többen kerültek be a statisztikába. Ez 622-vel több a tegnapi csúcsnál.

link Forrás