Koronavírus-számok Magyarországon Trendek
Elhunytak + 91 Σ 3 891
Fertőzöttek + 3 334 Σ 177 952
Gyógyultak + 424 Σ 43 339
Tesztek + 15 311 Σ 1 518 158

Koronavírus: 51 új áldozat, 4000-nél is többen vannak kórházban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A szokásosnál később, de ma is megjelentek a járvány alapszámai a koronavirus.gov.hu-n. 51 új áldozata van a vírusnak, összesen már 1750 hunytak el tavasz óta a járványban. Az áldozatok között - akárcsak tegnap - ezúttal is van egy fiatal, 34 éves férfi, akinél alapbetegségként epilepszia és mentális retardáció van feltüntetve.

Területi megoszlást a kormányzati honlapon nem jelenítenek meg az áldozatokról, csak Budapest/vidék felosztás van.

A tegnapi nagy ugrás (556-tal több covidos kórházi beteget jelentettek egyetlen nap alatt) után ma is jelentősen, 295-tel nőtt a kórházban kezelt koronások száma. Összesen már 4048 covidos szorul kórházi kezelésre. 281-en közülük lélegeztetőgépen vannak. 

16 563 elvégzett tesztet jelentettek. Ezzel folytatódik az a trend, hogy a vizsgálatok száma magasabb, mint a múlt héten, de még mindig kevés. 

Az összes vizsgálaton belül ugyanis nagyon magas, 24 százalékos a pozitívak aránya. Ez riasztó szám, annak a jele, hogy sokkal több teszttel sokkal több koronást találnának.

Ennyi teszttel is rekordot döntött a hivatalosan regisztrált napi új fertőzöttek száma: 3908-cal többen kerültek be a statisztikába. Ez 622-vel több a tegnapi csúcsnál. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó