70 újabb áldozata van a járványnak, 4417 koronás van kórházban

járvány
2020 november 02., 08:07

Újabb rekordot döntött a koronavírus napi áldozatainak a száma, 70-en hunytak el a járványban az elmúlt 24 órában. Ez már tartósan magas szám, vasárnap is 69 áldozatot jelentettek.

link Forrás

Aggasztó adat, hogy továbbra is ütemesen emelkedik a kórházban lévők száma: tegnap 4205 kórházban kezelt covidost jelentettek, ma már 4417-et.

Lélegeztetőgépen 313-an vannak, 7-tel többen, mint tegnap. (Szlávik János azt nyilatkozat tegnap, hogy a lélegeztetőn lévő covidosok fele meghal. Azt is mondta, hogy a betegek egyre idősebbek és egyre súlyosabb állapotba kerülnek, és így nem tudják kizárni azt, hogy egyre többen halnak majd meg.)

link Forrás

A tesztek száma alacsonyabb, mint a múlt heti átlag, ennek minden bizonnyal köze van a hétvégéhez.

link Forrás

A kevesebb teszttel is sok fertőzöttet találtak. Olyan sokat, hogy soha nem volt még ilyen magas a vizsgálatokon belül a pozitív tesztek aránya, több, mint 26 százalék.

link Forrás

A napi új fertőzöttek száma a statisztika szerint csökken. Így a közmédia a tegnapi stagnálásról szóló jelentése után most akár arról is beszámolhat, hogy javul a helyzet. Az áldozatok és a kórházban lévők számának növekedése sajnos nem ezt mutatja.

link Forrás

Az operatív törzs a maga módján korrigálta a tegnap látványosan nem stimmelő adatokat a megyei bontásban. Egyetlen nap alatt ugyanis Borsodban 33 százalékkal ment fel az összes eddig regisztrált fertőzöttek száma vasárnap, 4836-ről 6459-re. Ma visszaállt 5282-re.