Két török származású férfi menekített ki egy sebesült rendőrt a bécsi lövöldözés közben

külföld
2020 november 03., 10:48

A bécsi terrortámadás után a közösségi médiában két török származású férfit kezdtek hősként ünnepelni, akik az életüket kockáztatva segítettek egy idős nőnek és egy sebesült rendőrnek elmenekülni a helyszínről.

link Forrás

Recep Gültekin és Mikail Özen még a kijárási korlátozások életbe lépése előtt meg akartak inni egy kávét a belvárosban, amikor meghallották a lövéseket a Schwedenplatz felől és vérző emberekkel is találkoztak. A két MMA-s férfi a helyszínre sietett, és először egy idős nőt menekítettek ki, majd egy sebesült rendőrnek segítettek elhagyni a helyszínt.

Recep Tayyip Gultekin
photo_camera Recep Tayyip Gultekin Fotó: Askin Kiyagan/Anadolu Agency via AFP

Egyszerűen nem tudtunk csak nézelődni. Odafutottunk, és a mentőhöz segítettük őt” - mesélte el a történteket Özen. Közben barátját, Gültekint kisebb lőtt seb miatt kellett kórházba szállítani.

link Forrás

Egyébként mindketten elítélik a merényletet:

Török származású muszlimként a terror minden formájától undorodunk, és kiállunk Ausztriáért, kiállunk Bécsért.

Hétfő este egy 20 éves férfi este 8 körül kezdett lövöldözni az egyik belvárosi zsinagóga, a Stadttempel közelében. A támadásban négyen meghaltak, valamint rendőrök a támadót is lelőtték. Tizenhét sebesültet ápolnak kórházban, közülük hét ember van életveszélyes állapotban szúrt vagy lőtt sebek miatt. Az osztrák kormány háromnapos gyásznapot rendelt el. (Die Welt)