Ötmilliós jutalmat szavaztak meg a Tolna megyei önkormányzat fideszes elnökének

politika
2020 november 03., 09:28

Rendkívüli ülést tartott október 29-én a Tolna megyei közgyűlés. Három témát vettek napirendre, a második „a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Tolna megyei végrehajtásáról” szólt.

Először is megtárgyalták Fehérvári Tamás fideszes közgyűlési elnök beszámolóját az elmúlt évek uniós fejlesztéseiről, majd a fideszes többségű testület a törvény által engedélyezett maximális, hat havi jutalmat szavazott meg neki. Az előterjesztés szerint

a 2014-2019. önkormányzati ciklusban elvégzett munkáját, valamint a Tolna megyei Integrált Területi Program sikeres megvalósításában való szerepvállalását ismerték el bruttó 5 385 000 forinttal.Az ülésen döntöttek arról is, hogy százezer forinttal támogatják a Bonyhádi Matematikai Tehetségfejlesztő Közhasznú Alapítványt.

A tavalyi önkormányzati választáson tíz fideszes, két DK-s, egy MSZP-s, egy momentumos és egy jobbikos képviselő jutott be a közgyűlésbe. Az ülés jegyzőkönyve még nincs fent az önkormányzat honlapján, de a momentumos Barnabás István azt mondta, a fideszesek támogatták a jutalmat. A jelenlévő ellenzékiek nemmel szavaztak, ő azért, mert „most nem a többmilliós jutalmaknak van itt az ideje”.

photo_camera Fehérvári Tamás, a Tolna megyei közgyûlés elnöke beszédet mond a Tolna megyei önkormányzat megyenapi ünnepségén a dombóvári művelődési házban 2020. szeptember 1-jén Fotó: Varga György/MTI/MTVA