A kijárási korlátozás ellenére sem áll le az egyetemfoglalás

színház
2020 november 05., 04:32

A kedd éjjel bevezetett rendkívüli jogrend és az éjféltől hajnali 5 óráig tartó kijárási tilalom ellenére sem állítják le az egyetem blokádját a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjai - írja a 24.hu.

A portállal a szeptember eleje óta tartó egyetemfoglalásban részt vevő hallgatók közölték, az SZFE Vas utcai épületének éjszakai őrségét a kollégisták tartják fent - ők kvázi otthon vannak tehát a kijárási korlátozás idején is. A másik két épületet (a Szentkirályi utcait és a Rákóczi útit) pedig átmeneti szálláshelyüknek tekintik azok a hallgatók, akik vállalták, hogy az adott éjszaka bent tartózkodnak.

„Ha egy órára is kiürülne bármelyik épület, az általunk el nem ismert kuratórium rendelkezése értelmében az üzemeltetés munkatársai az újonnan kinevezett kancellár utasítására bezárhatnák azokat, ezzel pedig teljes mértékben ellehetetlenülne az oktatásunk”

- írták válaszlevelükben, hangsúlyozva, továbbra „szigorúan betartják” a hatályos járványügyi szabályokat.

Szerintük jelenleg kizárólag akkor biztosított a tanóráik megtartásának lehetősége, ha ezekben az épületekben rendszeres, éjjel-nappali őrség működik, mivel az SZFE kuratóriuma október 30-án felfüggesztette az oktatást az SZFE-n, mondván, nem érvényesülnek a higiéniai és balesetvédelmi szabályok.