Florida felé tart a Nicaraguában és Hondurasban katasztrofális árvizeket hozó Eta hurrikán

A 2020-as hurrikánszezon 28. elnevezett trópusi ciklonja, az Eta Florida déli része felé tart, miután Nicaraguában és Hondurasban óriási esőkkel katasztrofális árvizeket hozott. Az Eta várhatóan a jövő hétre érkezik meg Floridába, és a szakértők szerint erősödni is fog még az úton.

Az Eta 4-es erősségű hurrikánként érkezett Közép-Amerikába, ahol valamelyest gyengült, de várhatóan visszaerősödik majd a Floridába vezető útja során.

Az Eta heves esői miatt két ember meg is halt Nicaraguában.

A hurrikán útja és ereje egyelőre nagyon hasonlít az 1998-as Mitch hurrikánéra, ami több mint 11 ezer embert ölt meg Honduras és Nicaragua térségében. (New York Times)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.