A Szegedi Tudományegyetem arra kéri összes hallgatóját, hogy segítsenek az OMSZ-nek a tesztelésben

Egészségügy
2020 november 06., 12:03

A Szegedi Tudományegyetem levelet küldött a hallgatóinak, amiben arra kérik őket, hogy jelentkezzenek önként az Országos Mentőszolgálatnál, és segítsenek a tesztelésben, tudtuk meg egy olvasónktól.

A levélben az áll:

„A COVID-19 vírus tüneteivel rendelkező emberek mintavételének napi száma meghaladta Magyarországon a nyolcezret, amely az Országos Mentőszolgálat munkatársaira óriási terhet ró, ezért az Önök segítségét kérjük.

A Szegedi Tudományegyetem önkéntes hallgatók jelentkezését várja a COVID védekezéshez nélkülözhetetlen egészségügyi tevékenység adminisztrációjának és logisztikájának támogatására a következő feladatokra:

- gépjárművezetés (B kategória)
- űrlapkitöltés, adatrögzítés, adatellenőrzés
- szűréssel kapcsolatos egyéb ügyintézés"

A felhívásra a Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója jelentkezhet, tehát nem csak az orvostanhallgatók. Az egyetem az önkénteségért cserébe rugalmasságot ígér a tanulmányaik során, és az órákról való hiányzások is igazoltnak számítanak.

A levelet azzal zárják:

„A jelentkezés önkéntes, ugyanakkor kérjük, fontolják meg, hogy valamennyiünk egészségének megőrzése érdekében mekkora jelentőséggel bír, ha a Szegedi Tudományegyetem hallgatói minél nagyobb számban vesznek rész a védekezésben.”

Kiemelt videóink