Koronavírus-számok Magyarországon 02.26.
Elhunytak + 123 Σ 14 795
Kórházban + 191 Σ 5 027
Fertőzöttek + 4 668 Σ 419 182
Tesztek + 27 128 Σ 3 604 898
Oltottak + 13 210 Σ 521 283

Szijjártó látogatása után két hétre bezártak több kambodzsai iskolát

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Szijjártó Péter múlt heti kambodzsai látogatása után több olyan iskolát is bezárnak, amelyet a magyar külügyminiszter meglátogatott*, amelybe olyan diákok járnak, akiknek a szüleivel a magyar külügyminiszter személyesen találkozott - írja az AP alapján a 24.hu. A kambodzsai egészségügyi minisztérium szerint az intézkedésre elővigyázatosságból van szükség, mert nem tudni, hogy hány gyerek találkozott Szijjártóval, és hogy a magyar miniszter akkor már elkapta-e a koronavírust. A fővárosban, Phnompenben és környékén lévő iskolák két hétig online oktatásra állnak át.

Az is kiderült, hogy az egyik kambodzsai testőr, akit Szijjártó védelmére kirendeltek, szintén koronavírusos lett.Viszont eddig ő volt az egyetlen a 900 ember közül, akit Szijjártó látogatása után teszteltek, akinek pozitív lett a tesztje. A biztonság kedvéért viszont a kambodzsai külügyminiszter, pénzügyminiszter, az oktatási- az agrártárca vezetője és Hun Szen miniszterelnök is két hetes karanténba vonult, miután találkoztak a magyar külügyminiszterrel. Szijjártó Kambodzsa után Thaiföldre utazott, itt lett pozitív a tesztje

*Helyesbítés 2020. 11. 11.: Szijjártó Péter sajtófőnökének tájékoztatása szerint a külügyminiszter kambodzsai látogatásán nem keresett fel iskolákat, azok csak a kontaktkutatás miatt kerültek képbe. A tévedésért elnézést kérünk.