A BKK sűríti járatait, péntektől az éjszakai buszok új menetrend szerint közlekednek

közlekedés
2020 november 12., 09:43

A BKK szerdai közleményében azt írta, a kijárási tilalom bevezetése után járataik nappali menetrendje egyelőre nem változik, de a csúcsidőszakban több vonalon is sűrűbb járatkövetést biztosítanak, éjszaka pedig új menetrendet vezetnek be.

Mint írják, az éjszakai járatok közlekedése november 13. péntektől a veszélyhelyzeti intézkedésekkel összhangban módosul.

Minden járat továbbra is közlekedik, új menetrendjük szerint azonban Budapest belső területén 15 percenként indulnak a buszok, a külsőbb kerületek központja, illetve a nagyobb lakótelepek felé tartó járatok 30 percenként, az ezeken túli külső területek felé közlekedők pedig 60 percenként követik majd egymást. Az éjszakai járatok új menetrendje rövidesen elérhető lesz a BKK weboldalán.

A csúcsidei járatsűrítésekkel kapcsolatban azt írták, a BKK „eddig és ezután is mindent megtett, illetve megtesz azért, hogy biztonságossá tegye a közösségi közlekedési szolgáltatást a fővárosban utazók számára”.

Ettől függetlenül a reggeli csúcsidőben sűrítik a járatokat:

  • a teljes metróhálózaton,
  • a nagykörúti és a kiskörúti villamosvonalakon,
  • a budai fonódó villamoshálózaton,
  • és a Rákóczi úti buszvonalakon.

A BKK közleményében arról is írt, hogy szerdától ingyen utazhatnak az egészségügyben dolgozók. Az erre való jogosultságukat dokumentumokkal kell igazolniuk, amit a munkahelyük állít ki, de november 17-ig átmenetileg elfogadják az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolványt, így a szakmai kamarai tagsági kártyákat is. Emellett a BKK időarányosan visszatéríti a bérletek árát az egészségügyi dolgozóknak.