Baby Yoda tojást evett

csoda
2020 november 12., 11:06

Megint nem akármilyen dolog történt a hollywoodi álomgyárban. A Csillagok háborúja-multiverzumban játszódó, The Mandalorian című, Disney+-on futó filmsorozat visszatért, és ismét táplálkozott benne a kis zöld humanoid lény, amit a nézők úgy emlegetnek, hogy Baby Yoda. (Ahogy azt mindenki tudja, az 50 évesen még gyerek Baby Yoda nem azonos a Star Wars-sagából ismert Yodával, csak ugyanannak a fajnak az egyede, ráadásul Anakin Skywalkerrel, a későbbi Darth Vaderrel született egy évben, ami még fontos lehet.)

A tudósítások szerint nagyon aranyos, hatalmas fülekkel és apró ráncokkal animált karakter, ami tavaly elfogyasztott egy pohár levest, most azzal került be a hírekbe, hogy tojást evett. Az történt ugyanis, hogy a címszereplőt megbízta a Frog Lady, hogy vigye el a tojásait (pontosabban ikráit) az egyetlen bolygóra, ahol megtermékenyíthetők, ráadásul ez az egyetlen esélye, hogy a férjével utódot nemzhessenek. Csakhogy a mandalóriai nem figyel oda eléggé, és Baby Yoda – akire a sorozatban csak a gyerekként hivatkoznak – befalja az egyiket.

photo_camera A nem akármilyen tojásevés. Ezt nevezem!

Miután több rajongó is felháborodott a tojásevésen, ezért a Lucasfilm creative art managere, Phil Szostak a Twitteren kiírta, hogy ezek az ikrák még nincsenek megtermékenyítve, úgyhogy Baby Yoda nem élőlényt evett, bár a komikus elem kedvéért szándékosan felkavaró a tojásevés.

A Gizmodo szerint viszont ettől nem lesz jobb a helyzet, ugyanis a Frog Ladynek korlátozott számú életképes petesejtje van, és ha nem sikerül azokat célba juttatni, az egész kirándulás felesleges volt, és kihal az asszony vérvonala. A lap abban bízik, hogy amikor majd szükség lesz rá, akkor Baby Yoda felbüfögi a tojást, és sikerülni fog az utód létrehozása.

A témával korábban hosszabb cikkben foglalkoztunk.