Boris Johnson önkéntes karanténba vonul, miután találkozott egy fertőzöttel

A brit miniszterelnök tavasszal már intenvívre került a koronavírus miatt, azonban a szóvivője szerint most jól van, nincsenek tünetei. Boris Johnsonnak most azért kell karanténba vonulnia, mert csütörtökön találkozott Lee Andersonnal, a Konzervatív Párt képviselőjével, akinek nem sokkal később pozitív lett a tesztje. 

Fotó: WIktor Szymanowicz/NurPhoto via AFP

Pedig a brit sajtó szerint a miniszterelnök főtanácsadójának távozása után egyébként is nagy a káosz a Downing Streeten, már a saját pártjából is egyre többen bírálják a kormány válságkezelését. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó