Boris Johnson önkéntes karanténba vonul, miután találkozott egy fertőzöttel

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A brit miniszterelnök tavasszal már intenvívre került a koronavírus miatt, azonban a szóvivője szerint most jól van, nincsenek tünetei. Boris Johnsonnak most azért kell karanténba vonulnia, mert csütörtökön találkozott Lee Andersonnal, a Konzervatív Párt képviselőjével, akinek nem sokkal később pozitív lett a tesztje. 

Fotó: WIktor Szymanowicz/NurPhoto via AFP

Pedig a brit sajtó szerint a miniszterelnök főtanácsadójának távozása után egyébként is nagy a káosz a Downing Streeten, már a saját pártjából is egyre többen bírálják a kormány válságkezelését. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó