Alig lepődött meg a New York-i metró utasa az óriási pizzaszeletet vonszoló patkányemberen, a korláton átmászva kikerülte

Példát mutatott a higgadt közösségi közlekedésből a New York-i metró egyik utasa, akinek a lazaságát egy másik utas videón rögzítette. Az ismeretlen férfi a lépcsőn lefelé haladva olyan jelenségbe ütközött, ami sokakat meghőkölésre késztetett volna. Egy patkányjelmezes emberbe, aki egy szőnyeg méretű pizzaszeletet vonszolt a lépcsőn felfelé. 

Hősünk azonban bravúrosan kezelte a szituációt. Egy töredékpillanat alatt felmérte, hogy mit lát és hogy mi kell a továbbhaladáshoz, majd lényegében megtorpanás nélkül átlépett a lépcsőkorláton, így kerülve meg az útakadályt képező gigarágcsálót.A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.