Fekete-Győr Szijjártónak: Péter, szedd már össze magad!

POLITIKA
2020 november 19., 15:49
Szijjártó Péter leszáll a kormánygépről 2020. október 7-én.
photo_camera Szijjártó miniszter leszáll a kormánygépről 2020. október 7-én Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Most azon zajlik a vita a magyar közéletben, hogy a magyar labdarúgó-válogatott idei sikereinhez - Európa-bajnoki kvalifikáció, Nemzetek Ligája csoportgyőzelem - mennyi köze van a labdarúgásba beleöntött adóforintok százmilliárdjainak, vagy az Izland ellen fontos gólt szerző francia Nego honosításának, Marco Rossinak, az akadémiáknak, Szoboszlai Dominik tehetségének, Orbán Viktor mindent elsöprő szenvedélyének, és így tovább.

Szijjártó Péter szerint teljesen egyértelmű az összefüggés siker és kormányzati akarat között: a külügyminiszter - aki saját stábját is jelentős részben futsal-csapattársakkal és sportkommentátorokkal töltötte fel - szerda este arról posztolt a Facebookon, hogy igen, többek közt azért lettünk hirtelen jók, mert stadionok épültek sok közpénzből, és a károgóknak, az örökös elégedetlenkedőknek, a csapat csattanós választ adott. (Orbán szavaival mondva: Na, ugye.)

link Forrás

Fekete-Győr András a Momentum elnöke hasonló vérmérséklettel reagált a külügyminiszter posztjára másnap:

„Szia Péter! A sportsikereknek együtt örülünk, azoknak a százmilliárdoknak, amiket a haverjaitokkal elloptok, csak ti. Közben szólnék, hátha nem látszik a „családi támogatással vett” luxusvilládból, hogy van itt néhány százezer ember, aki elvesztette az állását a koronavírus miatt, és ez a kormány a kisujját sem mozdítja értük. Szedd már össze magad!”

A magyar válogatott amúgy tényleg nagyot ment az elmúlt hetekben, függetlenül attól, hogy a politikusok mivel vannak ezidő alatt elfoglalva - szerdán például Törökországot verte 2-0-ra, és ezzel csoportelső lett a Nemzetek Ligájában.