Kómában volt, amikor megszülte gyermekeit

Perpetual Uke birminghami reumatanácsadó áprilisban elkapta a koronavírust. Az akkor 26 hetes terhes nőt állapota súlyosságára tekintettel mesterséges kómában kezelték, és magzatai védelmében császármetszést hajtottak végre rajta. Uke ezt utólag már csodaként értékeli, bár elbeszélése szerint amikor felébredt a kómából, és már nem látta kerekedő hasát, azt hitte, hogy elvesztette a gyermekeit. "Felébredni a kómából, az volt a lerosszabb" - mesélte. "Emlékszem, hogy rosszul lettem, aztán jött értem a mentő és elvitt. Aztán kómába tettek. Abból felébredni volt a legrosszabb. Rémálmaim voltak, tévképzeteim. Nem láttam a pocakom, ezért hát azt gondoltam, hogy elvesztettem a gyermekeim, és az egész családom meghalt" - mesélte.

Bár ikrei, Sochika Palmer és Osinachi Pascal mindössze 765, illetve 850 grammal születtek, mostanra már jól vannak. Uke a császármetszés után 16 nappal ébredt fel. A gyermekeit végül 116 nappal a születésük után engedték haza, vagyis a család augusztusban egyesülhetett újra. (Via The Guardian, Metro UK)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.