Kómában volt, amikor megszülte gyermekeit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Perpetual Uke birminghami reumatanácsadó áprilisban elkapta a koronavírust. Az akkor 26 hetes terhes nőt állapota súlyosságára tekintettel mesterséges kómában kezelték, és magzatai védelmében császármetszést hajtottak végre rajta. Uke ezt utólag már csodaként értékeli, bár elbeszélése szerint amikor felébredt a kómából, és már nem látta kerekedő hasát, azt hitte, hogy elvesztette a gyermekeit. "Felébredni a kómából, az volt a lerosszabb" - mesélte. "Emlékszem, hogy rosszul lettem, aztán jött értem a mentő és elvitt. Aztán kómába tettek. Abból felébredni volt a legrosszabb. Rémálmaim voltak, tévképzeteim. Nem láttam a pocakom, ezért hát azt gondoltam, hogy elvesztettem a gyermekeim, és az egész családom meghalt" - mesélte.

Bár ikrei, Sochika Palmer és Osinachi Pascal mindössze 765, illetve 850 grammal születtek, mostanra már jól vannak. Uke a császármetszés után 16 nappal ébredt fel. A gyermekeit végül 116 nappal a születésük után engedték haza, vagyis a család augusztusban egyesülhetett újra. (Via The Guardian, Metro UK)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!