A NEAK is visszadobta Hadházy kérdését, hogy melyik kórházban hány covidos hal meg naponta

Müller Cecília után, a Nemzeti Egészségbiztosítás Alapkezelőről (NEAK) is lepattant Hadházy Ákos országgyűlési képviselő arra vonatkozó kérdése, hogy egy adott napon, egy adott kórházban hányan halnak meg koronavírusban.

A NEAK azt válaszolta Hadházynak, hogy ők nem rendelkeznek a kért információkkal, ezért nem áll módjukban teljesíteni a képviselő kérését.

Hadházy Ákos a Facebookján azt írja, hogy „a kórházankénti napi halálozási adatok elengedhetetlenül fontosak lennének ahhoz, hogy a kormány által bemondott halálozási adatokat hitelesnek, ellenőrizhetőnek tekintsük. Erre pedig azért van szükség, mert sok jel utal arra, hogy ezeket az adatokat kozmetikázzák.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó