A NEAK is visszadobta Hadházy kérdését, hogy melyik kórházban hány covidos hal meg naponta

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Müller Cecília után, a Nemzeti Egészségbiztosítás Alapkezelőről (NEAK) is lepattant Hadházy Ákos országgyűlési képviselő arra vonatkozó kérdése, hogy egy adott napon, egy adott kórházban hányan halnak meg koronavírusban.

A NEAK azt válaszolta Hadházynak, hogy ők nem rendelkeznek a kért információkkal, ezért nem áll módjukban teljesíteni a képviselő kérését.

Hadházy Ákos a Facebookján azt írja, hogy „a kórházankénti napi halálozási adatok elengedhetetlenül fontosak lennének ahhoz, hogy a kormány által bemondott halálozási adatokat hitelesnek, ellenőrizhetőnek tekintsük. Erre pedig azért van szükség, mert sok jel utal arra, hogy ezeket az adatokat kozmetikázzák.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó