Az állatokkal való kegyetlen bánásmód miatt perelik a tigriskirály utódját, Jeff Lowe-t

2020 november 20., péntek 12:11

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium pert indított az állatokkal való kegyetlen bánásmód miatt Jeff Lowe ellen, aki a tirgiskirály, Joe Exotic állatkertjét vette át, miután Joe-t bérgyilkosság és állatkínzás miatt elítélték.

A zavarbaejtő Netflix sorozatból, a Tigriskirályból lehet ismerős a Jeff Lowe neve, aki Joe Exotic, a furcsa állatvédő társtulajdonosaként tűnik fel a sorozatban. Joe Exoticot, aki magánállatkertet hozott létre, ahol körülbelül 230 nagymacskát produkcióztatott, börtönbe csukták, amiért kínozta az állatokat, és megpróbálta megöletni nagy riválisát, Carole Baskint. Miután Joe-t elítélték a magánállatkertet Jeff Lowe vette át 2016-ban, de idén júliusban a bíróság felszólította Jeffet, hogy az állatkertet adja át a nagy riválisnak Baskinnek.

Úgy látszik Joe börtönbe kerülése után sem kerültek jó kezekbe az állatok, ugyanis az Igazságügyi Minisztérium polgári pert indított Lowe és felesége, Lauren ellen, a tigrisek és oroszlánok „visszatérő embertelen bánásmódja és helytelen kezelése” miatt. A feljelentés szövege szerint „védett állatokat illegálisan vittek el, tartottak birtokukban és szállítottak”, valamint „az állatok egészségét komoly veszélybe sodorták”.

Az ügyész szerint a házaspár nem biztosította az állatoknak elegendő és megfelelő ételt, sem az orvosi szükségleteiket, az ellátás hiánya pedig bizonyos állatok esetében halálhoz vezetett. A nyomozók állítólag hűtőkben rothadó nagymacska tetemeket is találtak.

Lowe szerint a minisztérium meghajolt a PETA állatvédő szervezet nyomása alatt, ezért fogták perbe, és szerinte a parkja „a világ minden eszement és állatvédő célpontjává” vált. (BBC)