Az ifjabbik Donald Trump is elkapta a koronavírust

járvány
2020 november 21., 13:44

Koronavírusos Donald Trump elnök fia, Donald Trump Jr. A hír pénteken terjedt el az amerikai sajtóban, a híradások szerint viszont az ifjabbik Donald már a hét elején karanténba vonult a vadászházába. A Fehér Ház közlése szerint az apja mellett hevesen kampányoló Donald Jr. tünetmentes és mindenben követi az orvosi előírásokat.

A BBC szerint közben az amerikai elnök stábjában újra terjedni kezdett a vírus, pénteken az elnök egyik asszisztense, Andrew Guiliani - aki a Trump ügyvédjeként dolgozó korábbi new yorki polgármester, Rudy Guiliani fia - jelentette be, hogy pozitív lett a tesztje és enyhe tünetei vannak. Rajta kívül még legalább négy dolgozó tesztje lett nemrég pozitív a Fehér Házban.

Donald Jr. már a második Trump gyerekei közül, aki elkapta a koronavírust, az elnök legkisebb fia, a 14 éves Barron Trump apjával és anyjával nagyjából egy időben már túlesett a fertőzésen. Mindez akkor történt, amikor a Fehér Házban október elején terjedni kezdett a koronavírus, az elnök, felesége mellett pedig Trump számos tanácsadója, több állami tisztviselő és szenátor is beteg lett. Trump három napot kórházban is töltött.

Donald Trump Jr. barátnője, a Trump kampány pénzügyeit vivő Kimberly Guilfoyle - aki arról is ismertté vált, hogy állítólag pöcsfotókkal zaklatta a beosztottjait - még a nyáron átesett a fertőzésen.