George Clooney az új filmjéről beszélt egy interjúban, amikor hirtelen orbánozott egyet

FILM
2020 november 21., 19:26

George Clooney úgy tűnik, a politikai hírekből merít ihletet a filmjeihez, legalábbis erre utalt egy interjúban, amikor a legújabb filmjéről beszélt. A színész és rendező a GQ magazin youtube csatornájára felkerült interjújában karrierje legemlékezetesebb szerepeiről beszél, a végén pedig megemlíti a The Midnight Sky című filmet, amelynek ő a rendezője és a főszereplője is. És itt jött a képbe Orbán. Meg Bolsonaro.

link Forrás

A film, ami elvileg december végén jelenik majd meg a Netflixen, egy valamelyest poszt-apokaliptikus sci-fi, amelyben Clooney egy tudóst játszik, aki az Északi-sarkon van egyedül, és egy csapat űrhajóst kell figyelmeztetnie valami nagyon katasztrofális dologról. Mindez a nem olyan távoli jövőben, 2049-ben játszódik. Clooney az interjú vége felé (30 perc után) arról beszél, hogy a film hangulatát meghatározta, hogy mennyi dühöt és gyűlöletet élt át mindenki világszerte, "nézd meg Bolsonarot Brazíliában vagy Orbánt Magyarországon",Szerinte ha most ez jellemzi a világunkat, akkor 30 év múlva ez könnyen elvezethet egy olyan világhoz, amilyenben a film játszódik (amiről egyelőre nem annyira tudni, hogy milyen, mert a film még nem jelent meg, de nem jó, az biztos).

Clooney és felesége, az emberi jogi jogász Amal Clooney sokszor nyilvánulnak meg politikai ügyekben és kiált liberálisnak mondható ügyek mellett. A színész korábban már kampányt indított, hogy kiderüljön, kik gazdagodnak meg az afrikai fegyveres konfliktusokból, feleségével iraki menekültek fogadtak a házukba, és nagyobb összeggel támogatták a 2018-as, a fegyvertartás szigorítását követelő amerikai tüntetéseket.