Már Lengyelországban is találtak igazoltan koronavírusos nyérceket

ÁLLAT
2020 november 24., 12:26

Lengyelországban találtak 8 koronavírusos nyércet egy nyércfarmon, jelentették a Gdanski Egyetem tudósai.

Az országban ebben a hónapban kezdték tesztelni a farmon tenyésztett nyérceket, miután már több ország nyérceiben is megtalálták a koronavírus mutálódott változatát.

A lengyel hatóságok jelentették múlt héten, hogy a pandémia kezdete óta 18 olyan koronavírusos embert találtak, akik nyérc farmokon dolgoztak. A Gdanski Egyetem által talált nyércek viszont az első igazoltan fertőzött állatok az országban, a korábbi 18 dolgozó tehát nem biztos, hogy a nyércek miatt fertőződött meg.

Az egyetem összesen 91 darab nyércet tesztelt, miután november elején a hatóságok bejelentették, hogy több megyében is tesztelni fogják a farmokon lévő nyérceket. A nyércfarmon dolgozókat a tesztelés aggodalommal töltötte el, ugyanis attól félnek, hogy a prémjükért tenyésztett állataikat tömegesen fogják lemészárolni, akárcsak Dániában és Franciaországban, ahol már levágtak 1000 nyércet a koronavírus miatt.

A COVID-19 mutációit egyre több ország nyércfarmjain találják meg, köztük: Dániában, Franciaországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Hollandiában, Dél-Afrikában, Svájcban, Olaszországban, Svédországban, Görögországban, a Feröer-szigeteken, Oroszországban és az Egyesült Államokban. (Independent)