Menczer Tamás helyretette George Clooney-t

politika
2020 november 24., 04:32

„George Clooney valószínűleg nem fogja félrenyelni a kávéját az én véleményem miatt, de ettől még a butaság butaság marad. Mondjuk, szerintem Orbán Viktornak sincsenek álmatlan éjszakái azért, mert George Clooney marhaságokat beszél róla” - vázolta a Clooney-helyzetet Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár a Facebookon. A színész egy tévéinterjúban kritizálta Orbán Viktor rendszerét, majd a kormány arra jutott, hogy Clooney Soros György politikai akaratát hajtja végre. Clooney erre közleményt adott ki, amiben azt írta, életében egyszer találkozott Sorossal, és szégyellné magát, ha nem szólalna fel a tekintélyelvűség ellen.

Menczer a HírTV-ben beszélt az ügyről. Először is tisztázta, hogy

„George Clooney egy jó színész”,ő pedig általában tiszteli azokat, akik a saját szakmájukban jók. „De ez önmagában még nem jelenti azt, hogy ért a világpolitikához is. És óva intenék azért attól, hogy George Clooney-t világpolitikával kapcsolatban egy ilyen orákulumnak tekintsük. Minden tisztelet mellett én abban sem vagyok biztos, hogy ha egy hétköznap megkérdeznék, akkor egészen pontosan elhelyezné, hogy Budapest, Magyarország hol van, és mit is kell rólunk tudni”.

George és Amal Clooney
photo_camera George és Amal Clooney Fotó: TIZIANA FABI/AFP

Ehhez képest Clooney közleményében - ami Menczer interjúja után jelent meg a magyar sajtóban - azt írta, szereti Magyarországot, többször járt is itt, még akkor is, amikor Magyarország a Szovjetunió és a keleti blokk szétesése utáni demokratikus átmenet példaországa volt. „Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt.”

„Neki nyilván vannak súgói, milyen súgói vannak? Ilyen súgói, ezt láthatjuk”- mondta Menczer, majd azt javasolta, Clooney inkább jöjjön el a „kedves feleségével” Budapestre, igyon egy jó kávét, és akkor látni fogja, milyen jó hely Magyarország.

link Forrás