A magyar kormány már a Csillagok háborúja bevezetőszövegeinek szintjén kommunikál

POLITIKA
2020 november 26., 10:53

„Az új brüsszeli birodalomért, illetve az ellene folytatott harc még nem dőlt el. Brüsszel elesni látszik, de a nemzetállamok jó része még ellenáll” - írta Magyarország kormánya a Facebookon. A posztban szereplő mondatok idézetek Orbán Viktor miniszterelnök publicisztikájából, amit a Project Syndicate című véleményoldal nem volt hajlandó közölni.

link Forrás

A szövegnek persze (nem meglepő módon) nincs sok értelme, viszont ha figyelmesen olvassuk, észrevehetjük a Csillagok háborúja bevezetőszövegeinek stílusjegyeit Orbánék kiművelt mondatain.

„Nehéz idők járnak a lázadókra. Bár a Halálcsillagot elpusztították, a birodalmi erők kiűzték őket titkos bázisukról és végigüldözték őket a Galaxison. A rettegett birodalmi csillagflotta elől menekülve, a szabadságért küzdők egy csapata, Luke Skywalker vezetésével új titkos bázist létesített a távoli Hoth jégvilágában. A gonosz Darth Vader Nagyúr parancsára távkutaszok ezrei rajzottak ki az űrbe, hogy az ifjú Skywalker nyomára leljenek...”

vagy

„Javában dúl a polgárháború. Titkos támaszpontjukról a felkelők először hajtottak végre sikeres támadást a gonosz Galaktikus Birodalom ellen. Az ütközet során hírszerzőik megkaparintották Birodalom csodafegyverének titkos terveit. A Halálcsillag nevű harci űrállomás egy egész bolygó elpusztítására képes. Leia hercegnő, nyomában a Birodalom ügynökeivel, hazafelé száguld csillaghajóján. Nála vannak a tervek, melyek megmenthetik népét, s így újra felvirradhat a galaxisban a szabadság…”

És akkor még egyszer:

„Az új brüsszeli birodalomért, illetve az ellene folytatott harc még nem dőlt el. Brüsszel elesni látszik, de a nemzetállamok jó része még ellenáll. Ha a szabadságunkat meg akarjuk őrizni, Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak...”

Az ellenáll szónál már hallani lehet a Star Wars főcímzenét.

UPDATE

A poszt megjelenése után olvasónk, Roland meg is tette, amire mindannyian vágytunk, és Orbán cikkének több bekezdését is beanimálta a Star Wars főcímbe. Íme, az eredmény:

link Forrás