Az izraeli nagykövetség is elítélte Demeter Szilárd gázkamrás írását

POLITIKA
2020 november 29., 06:17

Izrael magyarországi nagykövetsége is reagált arra, hogy Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, és a NER kulturális intézőembere egy szombati cikkében arról írt, hogy „Európa Soros György gázkamrája” és hogy a magyarok meg a lengyelek jelentik ma az új zsidókat.

Az izraeli nagykövetség Twitteren reagált, mint írják, teljes mértékben elutasítják a holokauszt emlékének bármilyen célból történő felhasználását, illetve az azzal való visszaélését, mint ahogy sajnálatosan egy szombati véleménycikkben megtörtént. Nem lehet helye annak, hogy az emberiség történetének legsúlyosabb bűncselekményét vagy annak elkövetőit összekössük bármilyen kortárs vitával, függetlenül attól, hogy az mennyire jelentős.

link Forrás

Mint a Telex írja, Twitteren reagált az American Jewish Committee (AJC) nevű amerikai zsidó szervezet közép-európai egysége, akik szerint fel kell szólalni a történelem ilyen mértékű ignorálása ellen.

Demeter szavait szombaton elítélte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetség (Mazshisz) is, mint írták

„Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen, 75 évvel Auschwitz után egy állami intézmény vezetőjétől pedig megbocsáthatatlan. Auschwitzban több mint 430 ezer honfitársunkat gázosították el. Aki ezt aktuálpolitikai vita kapcsán, akár csak áttételesen is relativizálja, az érzéketlen a 20. századi magyar történelem és a honi zsidóság fájdalmai iránt.”