Horrorbalesete óta először jelentkezett be a kórházból Romain Grosjean Forma 1-es pilóta

Vasárnapi, a Forma 1-es Bahreini Nagydíjon elszenvedett súlyos balesete után először jelentkezett a kórházból Romain Grosjean F1-es pilóta, aki úgy tűnik, épségben megúszta a rögtön a nagydíj elején történteket.

Csuklótól ujjbegyig bekötözött kezekkel, de saját hangján és jókedélyűen köszöntötte a rajongókat egy rövid Instagram-üzenetben:

„Jól vagyok”

- kezdte, majd arról beszélt, hogy valószínűleg az a Forma 1-es versenyeken néhány éve használt biztonsági elem, a halo, azaz a pilóták fejét védő versenyautóba szerelt boltív mentette meg az életét, aminek a bevezetése ellen korábban ő is tiltakozott. Megköszönte még az őt ellátó orvosi csapat munkáját, és a rajongói jókívánságokat, amikre egy ideig biztos nem tud majd írásban választ pötyögni gigantikus méretűre gipszelt ujjaival.

Ijesztően kezdődött a vasárnapi Forma 1-es Bahreini Nagydíj - írtuk vasárnapi posztunkban. A Haas-os Romain Grosjean autója rögtön a start után keresztbe mozgott a pályán, a mögötte haladó meglökte az autója jobb hátulját, ő pedig emiatt a jobb oldali szalagkorlátba rohant, mire a kocsija kettészakadt, átszakította a korlátot, és azonnal kigyulladt. Az autó lángra kapása után 15-20 másodperc is eltelt - az időközben odaérkező tűzoltók már el is kezdték az oltást - amikor Grosjean kimászott a kocsiból. Ezek után azonban szerencsére a saját lábán tudott kimenekülni a lángtengerből, majd azonnal elvitte a mentőhelikopter. Az első jelentések szerint a kezén és lábán szenvedett égési sérüléseket és esetleg eltörhetett pár bordája.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó