Magyarország, a meseország

vélemény
2020 december 01., 15:03

Szájer József, a Fidesz egyik alapító tagja és nagy öregje, Európai Parlamenti képviselője, az ember, akinek a legendás iPadjén Magyarország alaptörvénye íródott, az ereszcsatornán próbált elmenekülni egy melegbárban rendezett, elsősorban férfiak által látogatott, a járványszabályokat ignoráló brüsszeli szexpartiból, ahol a belga rendőrség rajtaütés közben kábítószereket is talált.

A fenti mondat sajnos nem méltó a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb politikai szexbotrányához, de ennek ellenére is javaslom, hogy mindenki olvassa el újra és újra egy kis vidámságért. 2020 nagyon rossz éve volt a világnak, tele szívfacsaróan szomorú hírekkel, így igazán megérdemeltünk valamit, amin mindannyian vérmérséklet szerint mosolyoghatunk, nevethetünk, vagy ordibálva nyeríthetünk, ahogy az utolsó percben rúgott gólok után szokás.

Ez az a sztori, amivel már tréfálkozni sem érdemes, hiszen nem lehet rajta sehogy sem javítani. Soros volt! Tessék, ezt teszi egy rendes keresztény, heteroszexuális magyar emberrel Brüsszel! A gyerekeink érdekében azonnal ki kell lépnünk az EU-ból! Csak lebuktatni ment a perverzeket! Azért ugye utána lefertőtlenítették az Alaptörvény Asztalát? Nevetséges próbálkozások ezek a valósághoz képest.

Szájer József hétvégén bejelentett, váratlan lemondása után azonnal beindultak a pletykák, hogy vajon mi történhetett. Volt, aki valamilyen politikai földindulásra gyanakodott, mások magánéleti botrányt sejtettek a háttérben. Szájerről hosszú-hosszú ideje terjedtek olyan pletykák, amik az EP-képviselő keresztény-konzervatív ideáltól eltérő szexuális szokásairól szóltak, ám ezekről nyilvánosan soha nem beszélt vagy írt senki. Talán az is közrejátszott ebben, hogy Szájeren már évek óta, hosszú szakálla megnövesztése után pedig végképp látszott, hogy valahogy kényelmetlenül érzi magát a bőrében, és leginkább egy sajnálatra méltó, szánalmas alaknak tűnt.

Nincs természetesen semmi baj azzal, ha valaki a szabadidejét szexpartikban tölti, felnőtt ember más felnőttekkel azt csinál, amit akar. Biztos van, aki igen, de én akkor sem ítélném el Szájert, ha kiderülne, maga is fogyasztott a helyszínen talált extasyból. Két dolog bánt csak. Egyrészt hogy Pándy atya után ismét a magyarok szexuális szokásaival foglalkozik egész Belgium, másrészt pedig hogy Szájer József egy világjárvány közepén, a koronavírus által a világon legsúlyosabban érintett országban ilyen arcátlanul megszegte a járványügyi szabályozást. Ez bizony nem vet jó fényt sem rá, sem az általa képviselt Fideszre, sem a hazájára.

Az, hogy a Fidesz egy vezető politikusa nem az autokrata rezsim által minden magyarra ráerőltetni próbált keresztény-konzervatív értékrend szerint éli mindennapjait, említésre sem méltó. Lopni is szoktak, azzal is megtanultunk együtt élni, ezzel is menni fog. Azzal is, hogy a következő néhány évben a magyar alkotmány említésekor rendszeresen egy hangulatosan bevilágított lebuj jut majd eszünkbe.

Magyarország az igazi meseország.