Deutsch Tamás: Ma Magyarországon a Fidesz az a párt, aki nem kíván senkinek a hálószobájában kutakodni

POLITIKA
2020 december 02., 17:07

„Ez egy botrány, ez egy olyan botrány, aminek megvan az oka. És nyilvánvaló, hogy egy ilyen botrány árt a politikai közösségnek” - mondta Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő az ATV-nek, amikor Szájer József szexbotrányáról kérdezték.

Szájer péntek este megsértette a brüsszeli kijárási korlátozásokat, hogy szexbulin vehessen részt, főleg férfiak társaságában. Amikor a bulit rendőrségi razzia szakította meg, Szájer az ereszcsatornán próbált menekülni, de az utcán elkapták, és a táskájában kábítószert is találtak. Szájer vasárnap mondott le európai parlamenti képviselői posztjáról, majd kedden, a belga sajtóból derült fény az eseményekre.

Deutsch elmondta, amit Szijjártó Péter külügyminiszter is, hogy tudomásul vették a lemondást és a bocsánatkérést is. A lemondás pedig az egyetlen helyes döntés volt.

Az ATV riportere megkérdezte, hogyan egyeztethető össze Szájer magatartása a Fidesz által képviselt keresztény értékrenddel. Azt mondta, valójában nem azok a Fidesz nézetei, amiket „a Fideszt gyűlölő ellenzéki pártok és a Fideszt gyűlölő baloldali pártok, illetve baloldali politikusok állítanak”.

„Engedjék meg, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba. Ma Magyarországon a Fidesz az a párt, aki nem kíván senkinek a hálószobájában kutakodni, aki mindenkinek meg akarja védeni a személyes élete szabad alakításával kapcsolatos döntését, és a baloldali pártok azok, akik agresszíven, a maguk ideológiai meggyőződését életvezetési tanácsokként rá akarják erőltetni olyan magyar polgárokra, akik nem a baloldal ideológiai elképzelései szerint akarnák a személyes életüket élni.”Deutsch szerint most „higgadtan, nyugodtan végig kell hallgatni azt az őrjöngő, kárörvendő megjegyzésáradatot”, és nem most van itt az ideje, hogy erről véleményt mondjon.

link Forrás

Közben az Európai Néppárt egyes képviselői aláírást gyűjtenek Deutsch kizárásáért, amiért a Gestapo és az ÁVO gondolatrendszeréhez hasonlította Weber frakcióvezető egy kijelentését. Deutsch ezt agresszív kedeményezésnek és „politikai családon belüli erőszaknak” nevezte. A teljes interjú:

link Forrás