Pár héten belül akár már vádat is emelhetnek a korrupcióval gyanúsított Boldog István ellen

A Jobbikos Csányi Tamás arról érdeklődött írásban, mikor emelnek vádat Boldog István fideszes parlamenti képviselő ellen.

Polt Péter legfőbb ügyész válasza szerint a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt nyomoz Boldog és társai ellen. A képviselő mellett 10 embert hallgattak ki gyanúsítottként, mind szabadlábon védekeznek. Polt azt írja:

„Boldog István gyanúsítottal szemben személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést megalapozó ok mentelmi jogának felfüggesztését követően nem állt, illetve nem áll fenn.”

Fotó: Boldog István/Facebook

A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben a gyanúsítottaknak és védőiknek november 17-ig biztosította az eljárás minden ügyiratának megismerését, a törvény szerint legkorábban egy hónappal ezután emelhetnek vádat, vagyis kicsit több mint két hét múlva.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.