Felcsúton ismét mernek nagyot álmodni: 2,39 milliárd forintnyi TAO-forrást igényel idén a focialapítvány

bűnügy
2020 december 03., 14:47

Az mfor.hu ír arról, hogy hiába épület már stadion, Makovecz-stílusú kazánház, sportcsarnok és sportszálló a labdarúgás európai fővárosában, Felcsúton, még mindig sikerült olyan fejlesztési ötletekkel előállniuk, amire az MLSZ nagyobb összegű TAO-támogatást hagyhatott jóvá.

Mint a lap írja, a szövetség adatbázisa szerint a 2020/2021-es évadban A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak összesen 2,39 milliárd forintnyi TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Azt még nem tudni, hogy futball-fellegvárban mire költenék ezt a pénzt, mivel a felcsúti klub még nem tette közzé sportfejlesztési programját.

A lap megjegyzi azt is, hogy az idei összeg több mint duplája a tavaly igényelt és lehívott TAO-nak. Ez azért is érdekes, hiszen ezt a pénzt a vállalatok a központi költségvetésbe befizetett adó helyett fizetik ki a focikluboknak (ezért is van, hogy szemben Orbán Viktor elképzelésével, a TAO-pénzek közpénzek), és idén a vállalatoknak meglehetősen rossz éve volt a koronavírus miatt. De Felcsúton úgy vannak vele, hogy hülyeség lenne nem megpróbálni hozzájutni ehhez a pénzhez.

Igaz, sok szempontból pont a felcsúti klubot támogató cégeket kevésbé érintette a járvány, hiszen köztük az állami közbeszerzéseken rendre megbízott vállalatok szerepelnek.

Mint az mfor.hu írja, a most, MLSZ által jóváhagyott TAO-támogatással együtt 34,3 milliárd forint eltérített közpénz vándorolt már a felcsúti focialapítványhoz. Ezzel a 2011 óta élő rendszer messze legnagyobb nyertese az akadémia, amely eddig nem sokat tett ugyan hozzá a magyar labdarúgás élmezőnyének utánpótlásához, viszont legalább lelkesen igazolgatnak légiósokat a világ minden tájáról.