Nagyban zajlik az építkezés az Orbán apjának nevén lévő hatvanpusztai majorságban

bűnügy
2020 december 03., 14:16

Évek óta folynak a találgatások, mi is épül pontosan a hatvanpusztai majorság területén, ami az Orbán-család birtokában van, jelenleg épp Orbán Viktor apjának, Orbán Győzőnek a nevén. Áprilisban, amikor Hadházy Ákos berepült a terület főlé, kiderült, hogy teljesen lerombolták ugyanis az egykor József főherceg itteni birtokainak központjaként szolgáló, műemléki védettségű épületegyüttes négy főépületének egyikét, a méretre legnagyobb egyik istállót. Akkor látszott az is, hogy egy hatalmas földalatti objektumot építenek a helyére.

Most az Átlátszó járt drónnal a terület fölött, és kiderült, hogy nem állt meg a munka a járvány ellenére sem, és tavaszhoz képest komoly változásokat lehet látni.

link Forrás

Az Átlátszó felidézi azt is, hogy nem ez a majorság az egyetlen egykori Habsburg-birtok, ami Orbán Győző érdekeltsége lett: tavaly a majorságtól pár percnyi autóútra lévő Pannónia Golf & Country Club-ot tulajdonló céget, a PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft.-t is megvette Orbán Győző Csányi Attilától, az OTP- Csányi Sándor fiától. A több száz hektáros területen található többek között az egykori kastély és az épülethez vezető 200 éves platánsor.

link Forrás

További részletek a zajló építkezésekről és terjeszkedésekről az Átlátszó cikkében olvashatóak.

Orbán Viktor apjának az elmúlt években nagyon jól alakulnak az üzleti ügyei, és állítólag a miniszterelnök korábban kifejezetten kérte apját, hogy ne vegyen részt állami beruházásokban, az elmúlt években a Direkt36 cikksorozatban mutatta be, hogy a Dolomit Kft. látványos felívelése (és évi milliárdos nyeresége) többek közt annak köszönhető, hogy a cég közpénzből finanszírozott építkezésekhez szállít építőanyagokat.

Mivel a Direkt36 újságírónője többször is hiába próbálkozott érdeklődni Orbán Győzőnél telefonon, illetve emailben azzal kapcsolatban, hogy mennyi közpénz jutott a vállalkozásaihoz, személyesen keresték meg cége telephelyén. Orbán ekkor többek között azzal küldte el a riportert, hogy „Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem, és goromba leszek. (...) Másik dolog, hogy ne zaklasson egy nyolcvan éves embert.”