Szájer József lemondott soproni díszpolgári címéről is

POLITIKA
2020 december 03., 15:23

Sopron fideszes polgármestere, Farkas Ciprán a Facebookon jelentette be, hogy Szájer József levélben jelezte, lemond Sopron városától kapott díszpolgári címéről. Mint a polgármester írja, a döntését tudomásul vették és elfogadták, az erről szóló határozat a veszélyhelyzet miatt polgármesteri hatáskörben született meg.

Kedden derült ki, hogy péntek éjjel Szájer Józsefet, a Fidesz alapítóját, az Alaptörvény szövegezőjét, a Fidesz és az Európai Néppárt közti híd fenntartóját egy homoszexuális orgiából az ereszcsatornán mászva, meztelenül menekülve, vérző kézzel, ecstasyval a hátizsákjában találta meg a belga rendőrség. Szájer azóta már távozott a Fideszből is. A soproni díszpolgári címének elvételét szerdán a DK közleményben szorgalmazta.

Szájer József szülővárosában, Sopronban vált országosan ismert politikussá, az 1990-es parlamenti választáson az MSZMP legnépszerűbb politikusa, Pozsgay Imre államminiszter ellen indult el képviselőjelöltként, és kulcsfontosságú győzelmet aratott, így ő volt 1990-ben az egyetlen fideszes, aki önállóan a Fidesz jelöltjeként egyéni mandátumot szerzett.

De mint szerdai véleménycikkünkben írtuk, hogy e 20 évvel az antikommunista Fidesz legjelentősebb rendszerváltáskori győzelme után Orbán Viktor együtt ültette le Szájer Józsefet Pozsgay Imrével, hogy megírják az új alkotmányt, és Szájernek egy szava sem volt ez ellen.

Kiemelt videóink