Szíriában elkövetett gyilkosságaiért életfogytiglanra ítéltek egy ISIS-parancsnokot Budapesten

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék F. Hassan szíriai ISIS-parancsnok ügyében, és elsőfokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte, emberiesség elleni bűntette miatt. Az ítélet alapján F. Hassan legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Az ügyészség és a vádlott is fellebbezett, előbbi tényleges életfogytiglani büntetés kiszabását indítványozta, míg F. Hassan a felmentését kérte.

F. Hassan 2015-ben lett az Iszlám Állam (ISIS) nevű terrorszervezet egy kisebb fegyveres csoportjának a parancsnoka. Részt vett egységével 2015 májusában al Shokin város elfoglalásában, ahol az Iszlám Állam törekvéseivel egyet nem értő lakosokról halállistát állított össze. A kivégzések végrehajtását is rá bízták.

A kivégzések a város imámjának lefejezésével kezdődött, amit a város főterén F. Hassan egy társával közösen hajtott végre. 

F. Hassant a TEK emberei 2019. márciusában tartóztatták le.Fotó: TEK

A következő napokban a halállista alapján az egységével legalább 25 helyi lakost, köztük nőket és gyermekeket ölt meg. Egyik áldozatukkal a bizonyítékok szerint F. Hassan saját kezűleg, a pisztolyával végzett. 

A TEK, illetve a máltai, a görög és a belga rendőrség is részt vett a nyomozásban.  

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!