Szíriában elkövetett gyilkosságaiért életfogytiglanra ítéltek egy ISIS-parancsnokot Budapesten

Ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék F. Hassan szíriai ISIS-parancsnok ügyében, és elsőfokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte, emberiesség elleni bűntette miatt. Az ítélet alapján F. Hassan legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Az ügyészség és a vádlott is fellebbezett, előbbi tényleges életfogytiglani büntetés kiszabását indítványozta, míg F. Hassan a felmentését kérte.

F. Hassan 2015-ben lett az Iszlám Állam (ISIS) nevű terrorszervezet egy kisebb fegyveres csoportjának a parancsnoka. Részt vett egységével 2015 májusában al Shokin város elfoglalásában, ahol az Iszlám Állam törekvéseivel egyet nem értő lakosokról halállistát állított össze. A kivégzések végrehajtását is rá bízták.

A kivégzések a város imámjának lefejezésével kezdődött, amit a város főterén F. Hassan egy társával közösen hajtott végre. 

F. Hassant a TEK emberei 2019. márciusában tartóztatták le.Fotó: TEK

A következő napokban a halállista alapján az egységével legalább 25 helyi lakost, köztük nőket és gyermekeket ölt meg. Egyik áldozatukkal a bizonyítékok szerint F. Hassan saját kezűleg, a pisztolyával végzett. 

A TEK, illetve a máltai, a görög és a belga rendőrség is részt vett a nyomozásban.  

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.