Másfél év börtönre ítélték Hajdú Pétert - 4 évre felfüggesztve

Több 444 videó?
Szeretném

Egy tárgyalási nap alatt, megegyezéssel zárult Hajdú Péter nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt induló büntetőügye - írja a Magyar Hang. Eszerint tehát Hajdú és két társa már a tárgyalás előtt megegyeztek az ügyészséggel abban, hogy az ügyészek milyen büntetést kérjenek a vádlottakra, amit aztán a vádlottak így rögtön el is fogadtak, ezért sem volt szükség tárgyalásra.

Hajdú Pétert, mint elsőrendű vádlottat így 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre, a II. rendű vádlottat 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 500 ezer forint pénzbüntetésre, a III. rendű vádlottat pedig 1 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ítéletben szerepel az is, hogy Hajdú Péter kft.-je több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az általa benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban a fiktív számlák áfatartalmát jogosulatlan levonásba helyezte. (Magyar Hang)