Christopher Nolan dühös, szerinte az HBO Max a legrosszabb streamingszolgáltató

FILM
2020 december 08., 09:44

„A szakma legnagyobb filmkészítői és legfontosabb színészei azzal a gondolattal feküdtek le aludni, hogy a legnagyobb filmstúdiónak dolgoznak, aztán arra ébredtek, hogy már a legrosszabb streamingszolgáltatónak dolgoznak”

– írta a Hollywood Reporternek küldött nyilatkozatában Christopher Nolan, akit kissé kiborított a hír, hogy a Warner Bros. pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy 2021-es filmjei már egyidőben jelennek meg a mozikban és az HBO Max streamszolgáltatásán.

A rendező szerint a Warner Bros. rossz döntést hozott, a stúdió nem érti, mit veszítenek most ezzel, Nolan úgy gondolja, üzletileg sincs értelme annak, amit tesznek. Azt sem érti, miért nem tájékoztatta őket erről korábban a Warner Bros., szerinte a filmkészítők és a színészek megérdemelték volna, ha a stúdió velük is konzultál a döntés vagy a bejelentés előtt, hogy a továbbiakban mi lesz a munkájukkal.

Nolan több filmet is készített a stúdiónak, legutóbb a Tenet című thrillert, ami Herceg Márk kollégám szerint egy 2,5 órás, teljesen nézhetetlen, értelmetlen, követhetetlen, idegesítő, stílustalan mindfuck. A rendező ezen kívül a Warner Bros.-nél készítette el A sötét lovag-trilógiát, az Inceptiont és az Interstellart is.

A Warner Bros. bejelentése egyelőre csak Amerikára vonatkozik, de a tervek szerint 2021 második felében már Európában is elérhető lesz az HBO Max. Döntésüket a járványhelyzettel indokolták, mivel a mozik eddig is vagy zárva voltak, vagy csökkentett kapacitással működhettek csak, és várhatóan a következő évben sem lesznek tele nézőkkel.