Mészáros Lőrinc volt felesége megtartja a felfüggesztett börtönre ítélt Hajdú Pétert

Média
2020 december 08., 13:13

A vádirat benyújtása előtt megtérítette a kárt, ezért nem tiltották el a közügyek gyakorlásától és előzetes mentesítést kapott Hajdú Pétert, így maradhat a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója – írja a Blikk.

Hajdút és két társát nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával vádolták. Hajdú cége több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A büntetőügy megegyezéssel zárult: Hajdú 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

A Blikk azt írja, Hajdú előzetes mentesítést kapott, azaz az erkölcsi bizonyítványa tiszta marad, így tovább folytathatja munkáját a cégnél. Erre azért is volt szüksége Hajdúnak, mert a Polgári Törvénykönyv rendelkezése kimondja, hogy: „Nem lehet vezető tisztségviselő az, akit bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen szabadságvesztés büntetésre ítéltek, amíg a büntetett előélethez fűződő hátrányos következmények alól nem mentesült.”

A Media1 megkereste Mészáros Lőrinc volt felesége, Kelemen Beatrix tévétársaságát, ahol közölték: Hajdú Péter marad a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója. (Blikk, Media1)