Varga-Damm: Handó Tünde házasságával leplezte 37 éven át férje életformáját

politika
2020 december 09., 06:37

Meghökkentő közleményben szólította fel lemondásra Handó Tünde alkotmánybírót Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő, a Jobbik frakciójának korábbi tagja. Az MTI-ben közzétett, “Itt az ideje, hogy Handó Tünde méltósággal távozzon alkotmánybírói tisztségéből” című szöveg szerint Handónak azért kellene így tennie, mert

“(...) házasságával leplezte 37 éven át férje életformáját, védőhálót adott számára annak érdekében, hogy vezető politikusként, hazánk külországi képviselőjeként zavartalanul élhessen kettős életet.”

Varga-Damm nem tesz említést arról, hogy bármilyen bizonyítéka lenne arra, hogy Handó bármiről is tudott. Azt viszont igyekezett megmagyarázni a szövegben, hogy Szájer lebukása a brüsszeli orgián szerinte miért kéne, hogy a felesége lemondásával járjon:

“Az Alkotmánybíróság minden egyes döntésénél fel fog merülni a zsarolhatóság, illetve a befolyásolhatóság kérdése. Mindenkiben felmerült a kérdés Szájer József lebukása óta, vajon mennyire játszott szerepet Handó Tünde OBH elnöki, s alkotmánybírói tevékenységében az, hogy tudta, ha nem a "megfelelő" döntést hozza meg, akár hamarabb következhet be férje lebukása.”

Varga-Damm szerint “Handó Tündének tehát meg kell tennie ezt a lépést, amit szerintem ő már el is döntött.”