Győrfi Pál heroikus zenei aláfestéssel informál a vakcináról

koronavírus
2020 december 10., 18:42

Tájékoztató kampányt indít a kormány a koronavírus elleni oltással kapcsolatban.

A kampány arca Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat a járvány alatt híressé vált szóvivője lesz, az első videó már ki is került a kormány Facebook oldalára.

link Forrás

A videóban Győrfi heroikus, lelkesítő zenei aláfestés mellett mondja el, hogy elindult az előzetes regisztráció az oltásra. A regisztrálók elsőként kapnak tájékoztatást a legújabb információkról és arról, hogy mikor kerül sor az oltásra. Hangsúlyozta még, hogy az oltás önkéntes és ingyenes lesz, sorrendjét pedig a veszélyeztetettség mértéke határozza majd meg.

A kormány és az operatív törzs kommunikációjából egyébként nem egyértelmű, mindenképp regisztrálni kell-e az oltáshoz.

A csütörtöki kormányinfón érdeklődtünk arról, lesz-e bármilyen szerepe a védőoltások beadásakor, hogy ki regisztrált a vakcinainfo.gov.hu-n, és ki nem. Gulyás azt mondta: „Természetesen lesz, mert az államnak valahogy információt kell szereznie arról, hogy ki az aki, szeretné magát beoltatni. És ezért javasoljuk mindenkinek, hogy ha szeretne oltáshoz jutni, akkor jelentkezzen, és regisztráljon. Vagy pedig ha nyugdíjas, akkor küldje vissza a regisztrációhoz szükséges nyomtatványt. Szerintem ennél gondosabb eljárást nehéz elképzelni, mint hogy megfelelő időben, több héttel azelőtt, hogy az első vakcinaszállítmány az országban rendelkezésre fog állni, világos szabályokat alakítunk ki."

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az MTI-nek azt mondta, hogy már az első napon több mint százezer magyar regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalon.