Rengeteg fáradt olajat engedett valaki Szigetszentmiklósnál a csatornába

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Szerdán vagy csütörtökön valaki körülbelül hat köbméter fáradt olajat engedett egy esőelvezető csatornába Szigetszentmiklóson, az Ádám Jenő sétány - Tebe utca sarkánál. Két évtizede nem történt hasonlóan súlyos környezetszennyezés a környéken, félő volt, hogy az olaj a Dunáig is eljut. 

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szombaton szerzett tudomást a szennyezésről, és gyorsan léptek, egész hétvégén dolgoztak. Sikerült megakadályozniuk, hogy az olaj elérjen a Dunáig, de a nádast és a környéket így is komoly kár érte. 

Fáradt olajjal teli csatorna.Fotó: Dunai szigetek Facebook oldal

Egy magánszemély - aki számos képet is felrakott a szennyezésről, és részletesen beszámolt az eddigi munkákról - félmillió forint jutalmat ajánlott fel annak, aki segít elkapni a tettest. A posztja és az ajánlata itt olvasható.  

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!