A Szent István Gimnázium 12.d osztályos diákjai ajándékozás helyett az Igazgyöngy Alapítványnak küldték el a pénzt

társadalom
2020 december 15., 19:09

„Kósa Zsolt tanár úr és a budapesti Szent István Gimnázium 12.d osztályos diákjai úgy döntöttek, hogy az idén a hagyományos osztálykarácsony ajándékozásától eltérve most egymásnak csak valamilyen személyes apróságot adnak és az így megtakarított összeget felajánlják az Igazgyöngy Alapítványnak, tudva, hogy a pénz hasznos és jó célra fordítódik majd. 105 000 forintot utaltak át a számlánkra” - írja a Facebookon L. Ritók Nóra, az alapítvány vezetője.

link Forrás

Egy másik posztban arról számolt be: Pinezits Helga, a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanárának kezdeményezésére összegyűjtötték 200 textil maszknak az árát, amit egy szülő tervei alapján elkészíttettek az igazgyöngyös gyerekek számára, és el is küldték azokat.

link Forrás

Az Igazgyöngy Alapítvány Hajdú-Bihar megyei művészeti iskolájában többnyire hátrányos helyzetű gyerekeket tanítanak. Augusztusban derült ki, hogy a kormány 17 millióról 8,5-re csökkenti a támogatásukat, így nem lett volna elég pénz a működésükre - közösségi gyűjtésből aztán kevesebb, mint egy hét alatt összegyűlt a pénz.

Kiemelt videóink