Milo Yiannopoulos: Életem hátralévő részét a republikánus párt elpusztításának szentelem

külföld
2020 december 15., 15:39
photo_camera Milo Yiannopoulus Budapesten 2018-ban. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

„A kibaszott földig le kell rombolni a republikánus pártot. Trump kinevezései a Legfelsőbb Bíróságra értelmetlenek voltak. Feleslegesen védelmeztünk egy önző bohócot.”

„Mindent elveszítettem azért, hogy Trumpot a hivatalába segítsem. Az életem és karrierem tönkrement. Megérte? Nem. Úgy érzem, elárultak. Bosszút fogok állni.”

„Életem hátralévő részét a republikánus párt elpusztításának szentelem.”

Ezeket Milo Yiannopoulos írta a napokban a Parler nevű közösségi oldalon. Yiannopoulos 2016 környékén a Trump körüli újjobboldal alfaprovokátora volt, egészen addig, míg egy műsorban arról nem beszélt, hogy „a melegek világában fiatalabb fiúk és idősebb férfiak közötti kapcsolat nagyon pozitív tapasztalat lehet”. Innentől fokozatosan marginalizálódott, elveszítette könyvszerződését, letiltották Facebookról és Twitterről is, csillaga leáldozóban volt - Schmidt Mária alapítványa azért így is meghívta Budapestre előadni 2018-ban.

Az utóbbi időben a Parler nevű alternatív platformon ír, és láthatóan nem elégedett sem a választással, sem a korábban Daddy-nek nevezett Trumppal, sem a republikánus párttal, sem azzal, hogy a Legfelsőbb Bíróság nem hozott olyan döntést, ami változtatott volna az eredményen.

A republikánus párt elpusztítása mellett egy másik ötlete is van posztjai alapján: szerinte a déli államoknak ismét el kellene szakadniuk. (Pinknews)