A Greenpeace és a WWF a koronavírus és a klímaváltozás kapcsolatástól a 444 podcastjában

podcast
2020 december 16., 05:32
  • A Pozitív podcast sorozat ötödik adásban azt járjuk körül, hogy számított-e valamit a karanténban töltött idő a bolygó egészsége szempontjából és ki tudunk-e jönni a válságból úgy, hogy a klímapolitikában sem lépünk vissza.
  • Sipos Katalinnal, a WWF Magyarország igazgatójával és Perger Andrással, a Greenpeace klíma- és energiakampány-felelősével átbeszéljük, hogy mit csinálnak a kormányok jól és rosszul a járvány alatt a klímaváltozás ellen, hogyan lehetne fenntarthatóbban kilábalni a válságból, és környezetvédelmi szempontból tanultunk-e valamit a járványból.
  • A Pozitív adásait megtalálhatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcast oldalán is.

  • A Greenpeace hivatkozott jelentését itt találhatod meg. Az ENSZ meteorológiai szervezetének jelentéséről a Guardian, a környezetvédelmi szabályokat lazító államokról a Scientific American közölt érdekes összefoglalót.

  • A podcasthoz egy kis disclaimer is jár: adásunkat a hét elején vettük föl, és beszéltünk arról, hogy az Európai Tanács milyen döntést hozhat az uniós klímacélokkal kapcsolatban. Pénteken erről döntöttek is, úgy, ahogy arról az adásban beszéltünk. Mindenesetre a podcastban még jövő időben és feltételes módban beszélünk az uniós klímacélokról.