Lejárt alapanyagok, mocsok és rohadó falak miatt záratott be egy budapesti házhoz szállító éttermet a Nébih

gasztronómia
2020 december 17., 07:06

Élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő szabálytalanságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy budapesti vendéglátó-ipari egység tevékenységét – közölte honlapján a Nébih.

A hellyel az volt a probléma, hogy „a higiéniai hiányosságokon túl nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagokat is találtak”, magyarul lejárt kajákból főztek és minden undorítóan mocskos volt.

Az étteremben – ami egyébként csak házhoz szállítással foglalkozott – a mennyezet és a falak is koszosak meg pókhálósak voltak, a plafonról hullott a vakolat, közvetlenül az olajsütő felett. A hűtők, munkaasztalok és a dagasztókép körül is fekete, zsíros koszt találtak az ellenőrök, az ott dolgozók pedig még kezet sem tudtak mosni rendesen, legalábbis a „higiénikus kézmosáshoz szükséges kellékek nem álltak rendelkezésre”.

A konyhai hulladékot elszállításig a sütő-főző térben elhelyezett nyitott hordókban gyűjtötték és tárolták, és nem volt külön zöldség-gyümölcs előkészítő helyiség sem, így a zöldségeket a húselőkészítőben tárolták.

A Nébih ellenőrei azonnali hatállyal felfüggesztették a hely működését, emellett 25 kilogrammnyi, nem nyomonkövethető és lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagot is kivontak a forgalomból és elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Ha valaki a vizuális élményben is részesülne, annak itt egy videó a helyről:

link Forrás