Sydneyben 17 új covidos esetet találtak, emiatt 250 ezer embernek kell otthon maradnia

külföld
2020 december 17., 09:28

Ausztráliában annyira komolyan veszik a járványhelyzetet és a védekezést, hogy miután Sydney egyik városrészében újra felütötte a fejét a koronavírus, és egy nap alatt 17 új esetet találtak, a hatóságok úgy döntöttek, a környéken élő 250 ezer lakost arra kérik, a következő három napban maradjanak otthon.

Az új eseteket két olyan hét után regisztrálták, amikor egyetlen új helyi megbetegedés sem volt és Új-Dél-Wales államban az alacsony számok miatt már a home office-nak is véget vetettek.

Hogy ennek a 250 ezer embernek volt-e ideje felkészülni a háromnapos otthon maradásra, azt nem tudni, mindenesetre az ombudsman most jelentette ki, hogy júliusban Ausztráliában emberi jogokat sértettek azzal, amikor a koronavírus miatt Melbourne-ben lezártak kilenc toronyházat, a lezárásról pedig nem szóltak előre a lakóknak.

Ausztráliában az elmúlt hetekben kezdtek lazítani még a határzáron is a rendkívül alacsony számok miatt, miután már olyan állam is volt, ahol több mint egy hónapja egyetlen új koronavírusos esetet sem regisztráltak.

A járvány kezdete óta Ausztráliában körülbelül 28000 megbetegedést regisztráltak és mindössze 908 ember hunyt el.

(Reuters)